Haber

Süleyman Demirel Üniversitesi en az lise mezunu işçi alacak! KPSS 50 puan ile başvuru…

Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendi gereğince Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürlüğünde görevlendirilmek ve Kanunun (b) bendi gereğince Özel Bütçeden karşılanmak. “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın aşağıdaki kadrolara ek 2’nci unsuru: 2022 KPSS (B) küme puan sıralamasına göre toplam 104 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

MEZUNİYETE GÖRE TAKIM DAĞILIMI

  • Lise mezunu:13 Hemşire, 3 Teknisyen, 2 Röntgen Teknisyeni, 17 Takviye İşçisi (Temizlik Personeli)

  • Ön Lisans Mezunu:17 Sağlık Teknisyeni,

  • Lisans derecesi:49 Hemşire, 2 Biyolog, 1 Fizyoterapist,

BAŞVURU GENEL KOŞULLARI

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen kurallara uymak.

2- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamak.

3- Adayın başvurduğu pozisyonun niteliklerine göre 2022 KPSS (B) küme sınavına girmiş olmak.

4- Çeşitli kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevinden uzaklaştırılmamış olmak.

5- Erkek adaylar için askerlik durumu açısından; Askerlik ile ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış olmak veya askerlik çağına ulaşmış olması halinde tecil edilmiş veya yedek sınıfa nakledilmiş olmak. 6- Tercih edilecek pozisyon için belirlenen özel koşulları sağlamak.

7-Yapacağı işin gerektirdiği mesai saatleri dışında, hafta sonları ve vardiyalarda, ilgili birim idaresinin belirlediği saatlerde çalışma konusunda sorun yaşamamak.

8- Başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenlerin, hizmet akdi esaslarına aykırı davranışları nedeniyle kurumları tarafından sözleşmeleri feshedilmesi veya Sözleşme süresi içinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar dışında sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmeleri halinde fesih tarihinden itibaren “Kurumların sözleşmeli personel kadrolarında çalıştırılamazlar” kararı uyarınca başvuruda bulunamazlar. işe giriş tarihinden itibaren bir yıl geçmiştir.” Bu karara aykırı olduğu tespit edilenler, atanmaya hak kazansalar bile atama yapılmayacaktır. (Sözleşme imza aşamasında ilgili belgeyi ibraz etmeniz istenecektir.)

BAŞVURULAR NASIL FİYATLANDIRILACAK?

2022 KPSS (B) küme sınav puan sıralamasına (lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaokul mezunları için KPSSP94) göre değerlendirilecektir. KPSS puanı yüksek olsa bile pozisyon için belirtilen genel ve özel kuralları taşımayan adayın ilanda belirtilen sözleşmeli pozisyona yerleştirilmesi değerlendirmeye alınmayacaktır.

KPSS puanlarının eşit olması halinde diploma mezuniyet notu yüksek olan adayın (4 ve 5 not sisteminin 100 not sistemine dönüştürülmesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen dönüşüm tablosu esas alınacaktır.) ise bu da eşit olduğundan, doğum tarihi yüksek olan adaya öncelik verilecektir. .

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular, duyurunun Resmi Gazete’de yayımlandığı günden itibaren 15. gün saat 23.59’a kadar Üniversitemiz İnsan Kaynakları Başvuru Sistemi üzerinden yapılabilecektir ( https://ikbasvuru.sdu.edu.tr ) çevrimiçi olarak yapılacaktır. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu