Ekonomi

Kazanç görüşmesi: Walker & Dunlop ilk çeyrekte karışık performans bildirdi

Walker & Dunlop, Inc. (WD) 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı ve geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla toplam işlem hacminde %5’lik bir düşüşle karışık bir performans gösterdi. İşlem hacmindeki gerilemeye rağmen şirket, 74 milyon dolara ulaşan düzeltilmiş FAVÖK’te yıldan yıla %9’luk bir artış bildirdi.

Seyreltilmiş hisse başına kazanç önemli bir düşüş yaşayarak bir önceki yılın aynı dönemine göre %56 azalarak 0,35$’a gerilerken, düzeltilmiş çekirdek EPS %2’lik mütevazı bir artışla 1,19$’a yükseldi. Şirketin borç aracılık hacmi, çok aileli olmayan varlıklara doğru kayda değer bir kayma ile bir önceki yıla göre %40 artarak güçlü bir büyüme gösterdi. Walker & Dunlop’un hizmet portföyü bir önceki yıla göre %6 artarak 132 milyar $’a ulaşırken, hizmet ücretleri de %6 arttı.

Önemli Çıkarımlar

  • Toplam işlem hacmi bir önceki yıla göre %5 azaldı.
  • Seyreltilmiş hisse başına kazanç %56 azalarak 0,35 $ olurken, düzeltilmiş çekirdek EPS %2 artarak 1,19 $ oldu.
  • Düzeltilmiş FAVÖK %9 artışla 74 milyon $’a yükseldi.
  • Borç aracılık hacmi, önemli bir kısmı çok aileli olmayan varlıklarda olmak üzere %40 oranında arttı.
  • Şirket, Fannie Mae ve Freddie Mac tarafından yeniden finanse edilme potansiyeliyle birlikte bankaların 2024 yılında 400 milyar doların üzerinde kredi çağırmasını bekliyor.
  • Walker & Dunlop Affordable Equity ilk çeyrekte 18 milyon dolar gelir elde etti.
  • Genel hizmet portföyü %6’lık bir artışla 132 milyar $’a ulaştı ve buna bağlı olarak hizmet ücretleri de arttı.
  • Şirket, 2024 yılında bağış toplama ve elden çıkarma faaliyetlerinin artmasını bekliyor.
  • Nakit olmayan MSR gelirleri net gelirde 7,2 milyon dolarlık bir düşüşe neden oldu.
  • Toplam 46 milyon dolar tutarındaki iki kredi, Freddie Mac ile yapılan bir tazminat anlaşmasına kaydırıldı.
  • Dolandırıcılık kanıtı bulunan bir kredi için 2 milyon $ zarar karşılığı ayrılmıştır.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirket Görünümü

  • Walker & Dunlop, 2024 yılında plasman ücretlerinin artmasını ve bunun da güçlü nakit gelirleri ve düzeltilmiş FAVÖK’ü beraberinde getirmesini bekliyor.
  • Şirket, GSE’ler, HUD, Sermaye Piyasaları ve Yatırım Satışlarında pazar payı kazanımı için fırsatlar görüyor.
  • Kredi eğilimleri, temerrütlerde küçük bir artışla birlikte ılımlı seyretmektedir.

Ayıya Yönelik Önemli Noktalar

  • Toplam işlem hacminde azalma ve seyreltilmiş hisse başına kazançta önemli bir düşüş.
  • Nakit olmayan MSR gelirleri net gelirde düşüşe yol açmıştır.
  • Sahte bir kredi nedeniyle bir zarar karşılığı ve ek masraflar bekleniyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Düzeltilmiş FAVÖK ve borç aracılık hacmi pozitif büyüme göstermiştir.
  • Hizmet ve varlık yönetimi işi FAVÖK’ün güçlenmesine katkıda bulundu.
  • Walker & Dunlop Affordable Equity, önemli bir fonun kapatılmasının ardından gelirlerinde artış bekliyor.

Eksiklikler

  • Düzeltilmiş çekirdek EPS hafifçe arttı, ancak seyreltilmiş hisse başına kazançtaki düşüşü telafi edemedi.
  • Walker & Dunlop Affordable Equity’den elde edilen toplam gelirler, genel olumlu görünüme rağmen hafif bir düşüş gösterdi.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • CEO Willy Walker GSE’lerle liderliğin sürdürülmesi ve HUD işinin genişletilmesi konularını ele aldı.
  • Şirket stratejik anlaşmalar için köprü kredisi sağlamaya açık.
  • Walker & Dunlop Investment Partners (WDIP) köprü kredisi fırsatları için kullanılacak.
  • Şirket, kredi geri alımları konusunda Fannie Mae ve Freddie Mac ile işbirliği içinde çalışmıştır.

Özetle, Walker & Dunlop’un 1Ç 2024 kazanç çağrısı, işlem hacmi ve hisse başına kazançta zorluklarla karşılaşan, ancak düzeltilmiş FAVÖK ve borç aracılığında büyüme bulan bir şirketi yansıtıyordu. Firma, özellikle hizmet ve varlık yönetiminde geleceği konusunda iyimser ve çeşitli sektörlerde pazar payını genişletme potansiyeli görüyor. Gayri nakdi gelirler ve hileli kredi karşılığı ile ilgili bazı endişelere rağmen Walker & Dunlop, stratejik anlaşmalara ve sermaye dağıtımına odaklanarak önümüzdeki yıl fırsatlardan yararlanmaya hazır görünüyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

InvestingPro İçgörüleri

Walker & Dunlop, Inc. (WD) son performansında bazı ilgi çekici finansal dinamikler göstermiştir. Piyasa değeri 3,17 milyar dolar olan şirket, 29,71 F/K oranı ve 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ay için 30,37 düzeltilmiş F/K oranı ile yüksek bir kazanç katsayısında işlem görmektedir. Bu, yatırımcıların şirketin gelecekteki kazanç büyümesi için yüksek beklentilere sahip olduğunu göstermektedir.

InvestingPro İpuçları, şirketin hissedarlarını ödüllendirme geçmişine sahip olduğunu, temettüsünü 6 yıl üst üste artırdığını ve bunun da %2,76’lık mevcut temettü verimine yansıdığını vurguluyor. Temettülerdeki bu istikrarlı artış, özellikle istikrarlı gelir akışlarının çok değerli olduğu bir ortamda, gelir odaklı yatırımcılar için cazip olabilir. Ayrıca, analistler şirketin kârlılığı konusunda iyimserler ve Walker & Dunlop’un bu yıl kârlı olacağını öngörüyorlar; bu da şirketin 2024’ün ilk çeyreğinde bildirdiği pozitif düzeltilmiş FAVÖK büyümesiyle uyumlu.

Toplam işlem hacmindeki düşüşe rağmen, Walker & Dunlop’un hisse senedi fiyatı geçen yıl %50,8’lik fiyat toplam getirisi ile yüksek bir getiri göstererek güçlü yatırımcı güvenine işaret etti. Bu performans ve şirketin düzeltilmiş FAVÖK’ünü büyütme becerisi, iş modelinde esneklik olduğunu gösteriyor.

Daha derin bir analizle ilgilenenler için InvestingPro, Walker & Dunlop hakkında şirketin finansal sağlığı ve gelecek beklentileri hakkında daha fazla bilgi sağlayabilecek ek ipuçları sunuyor. Okuyucular INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim kazanabilirler. Walker & Dunlop için kapsamlı bir yatırım değerlendirmesi için erişilebilecek 7 ek InvestingPro İpucu bulunmaktadır.

Walker & Dunlop’un finansal durumunu ve gelecekteki potansiyelini tam olarak anlamak isteyen yatırımcılar, özellikle şirketin 2 Mayıs 2024’teki bir sonraki kazanç tarihine hazırlanırken bu InvestingPro görüşlerini ve ipuçlarını dikkate almaktan fayda sağlayacaktır.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

gedizhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu