Haber

Hafize Gaye Erkan’dan babasının Merkez Bankası çalışanını işten attırdığı iddialarına yanıt

merkez bankasıçalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan Babası Erol Erkan tarafından görevden alındığı iddiasıyla ilgili Gaye Erkan’dan açıklama geldi. Gaye Erkan, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, “Son dönemde beni ve ailemi hedef alarak Bankamıza yönelik, Bankamıza olan güveni zedeleyen, kasıtlı ve asılsız saldırılar gerçekleştirilmiştir.” haberler dolaşıma sokulmuştur. Beni ve Bankamızı suçlayan asılsız haberler kesinlikle kabul edilemez. Sorumlulara karşı yasal haklarımı kullanacağım” dedi.

merkez bankasıçalışan Büşra Bozkurt, Lider Hafize Gaye Erkan adlı kişinin babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayet dilekçesi verdi. Gündeme bomba gibi düşen ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu tezin ardından Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sessizliğini bozdu.

“HABER GERÇEKLERLE UYGUN DEĞİLDİR”

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda

“YANLIŞ HABER ASLA KABUL EDİLEMEZ”

ABD’de ekonomiİş dünyasının değerli isimleriyle yaptığı son derece verimli görüşmelerde öğrendiği bu asılsız tezler karşısında yaşadığı şaşkınlığı ve üzüntüyü kamuoyuyla paylaşmak istediğini vurgulayan Erkan, “Beni ve üyelerimizi suçlayan asılsız haberler Banka asla kabul edilemez. Sorumlulara karşı gerekli yasal haklarımı kullanacağım.” paylaşımında bulundu.

NE OLDU?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Önder Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından görevden alındığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulunmuştu.

“ONLARA HİZMET ETECEĞİMİ SÖYLEDİ”

4 yıldır Merkez Bankası başkanlık katında protokol memuru olarak görev yaptığını belirten Büşra Bozkurt, CİMER’e yazdığı dilekçede, “Sayın Başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi ise, Gamze Hanım protokole girerken Erol Bey oradan geçerken ‘Gelip beni ziyaret edebilir, olur mu?’ dedi. “Uğradım ve şöyle dedi: ‘Cumhurbaşkanlığı makamına güvenilir ve istikrarlı insanların girip çıkmasını istiyorum. Sen güvendiğimiz bir çalışansın.’ Daha sonra insan kaynaklarını arayıp artık onlara hizmet edeceğimi söyledi.” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve babası Erol Erkan

ÖNCE TEHDİT ETTİ, SONRA kovdu

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; Dilekçede daha sonra ihraç sürecini anlatan Bozkurt, şu satırlara yer verdi: “Erol Bey’e ‘Benim 7 yaşında okula giden bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almam gerekiyor.’ dedim. Evli bir kadınım ve bu saatlere kadar çalışmak benim için sorun olabilir.” Erol Bey sinirlendi ve yüksek sesle tehdit etti, “Bunu söyleyen çalışanı çalışmıyor sayacağım. Amerika’dan sizin için geldik. Siparişimizin tamamı kesintiye uğradı. Çalıştığın yerde oturmana izin vermeyeceğim.” Olayın ardından bana ayrılma talimatı verildi. Destek hizmetleri müdürümüzle konuştuğumda “Talimat babanızdan geldi” dedi. “Maalesef yapabileceğimiz bir şey yok” cevabını aldım. “Geri alınmamı saygılarımla talep ediyorum.”

Büşra Bozkurt

“GENEL MÜDÜRLERE EMİR BİLE VERİR”

Büşra Bozkurt dilekçesinde, kendisini işten çıkardığını iddia ettiği babası Erol Erkan hakkında şunları söyledi: “Bana tuhaf gelen, kendisine bir oda ayrılması ve bu şekilde bize tahakküm kurabilmesi. Genel müdürlere bile emirler veriyor. ‘Onlara zarar vermezsek eleman bulamayız’ diyebiliyor.” ifadelerine de yer verdi.

serinhisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu